Необходими продукти
- 1 кг. картофи
- 600-700 гр. свинска кайма
- 2 глави кромид лук
- 1 морков
- 200 гр. настърган кашкавал
- 200 гр. сирене
- 1 яйце
- Сол на вкус
- Черен пипер
- Чубрица
- Кимион
Начин на приготвяне:
Най-напред, сварете картофите. След това ги намачкайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете им ½ пакетче масло, 1 яйце и около 200 гр. натрошено сирене. Разбъркайте добре. Маслото се добавя към картофите, още докато те са топли, за да може маслото да се разтопи. Овкусените и намачкани картофи, оставете настрана.
Плънката: Нарежете лукът, и морковът на дребно и ги сложете в тигана, да започнат да се пържат. Може да добавите и една скилидка чесън, ако желаете. Когато лукът е почти готов, добавете каймата. Започнете да я раздробявате. Щом започне да побелява, добавете подправките. Сол задължително, а останалото е по Ваше желание. Подходящи подправки за каймата са чубрица, кимион и черен пипер. Може да придадете леко пикантен вкус на плънката, като добавите лют червен пипер. Каймата трябва да е добре изпържена. Щом това стане, махнете тигана от котлона.
Вземете вече намачканите, и овкусени картофи и ги оформете като блат в правоъгълна форма, с дебелина около 1 см. Върху картофения блат, разпределете плънката от кайма по цялата повърхност. След това, просто навийте на руло.
Прехвърлете рулото в тавичката, на чието дъно е добре да сложите хартия за печене. Върху рулото поръсете по дължината настърган кашкавал. Сложете във фурната и печете на около 220 градуса, докато кашкавалът се разтопи и хване лек загар. Готовото руло, оставете няколко минути да изстине и го нарежете.