Необходими продукти:
картофи – 4 – 5 броя
яйца – 3 броя
брашно – 1 – 2 с.л.
прясно мляко – 200 мл
сол
черен пипер
масло – 100 г
сирене – 100 г
кашкавал – 100 г
домати – 2 броя
магданоз – 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка.
Когато се запече се обръща от другата страна и докато се запече и там се поръсва с настърганите сирене и кашкавал.
Тиганът се похлупва за кратко, след което омлетът се изважда и поднася сгънат с гарнитура от магданозени нарязани домати.
loading...