
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- ЗА КАРТОФЕНАТА СМЕС
- картофи – 2 кг
- яйца – 2 бр.
- олио – 1/3 ч. ч.
- сол – 1 с. л.
- черен пипер
- чубрица
- червен пипер – 1 к. л.
- индийско орехче
- ЗА ПЛЪНКАТА
- кайма – 250 г
- гъби – 300 г
- лук – 2 глави кромид
- олио – 1/2 ч. ч.
- лютеница – 2 с. л.
- сол
- черен пипер
- мащерка
- ОЩЕ
- кашкавал – 200 г
- галета – 3 – 4 с. л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги или ги минете през преса. Смесете с яйцата, олиото и подправките.
Разделете сместа на две части. Пригответе плънката като запържите каймата, гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусете с подправките.
Намаслете дъното и стените на тавичката в която ще печете пая.Разстелете едната част от картофената смес, върху нея разпределете плънката.
Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Поръсете с галета и настърган кашкавал. Печете ястието на 190 градуса за 20 минути.