Картофен пай

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • ЗА КАРТОФЕНАТА СМЕС
  • картофи – 2 кг
  • яйца – 2 бр.
  • олио – 1/3 ч. ч.
  • сол – 1 с. л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер – 1 к. л.
  • индийско орехче
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма – 250 г
  • гъби – 300 г
  • лук – 2 глави кромид
  • олио – 1/2 ч. ч.
  • лютеница – 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • ОЩЕ
  • кашкавал – 200 г
  • галета – 3 – 4 с. л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги или ги минете през преса. Смесете с яйцата, олиото и подправките.

Разделете сместа на две части. Пригответе плънката като запържите каймата, гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусете с подправките.

Намаслете дъното и стените на тавичката в която ще печете пая.Разстелете едната част от картофената смес, върху нея разпределете плънката.

Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Поръсете с галета и настърган кашкавал. Печете ястието на 190 градуса за 20 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *