Картофите ще бъдат по-хрупкави и по-вкусни, ако ги изпечете с една проста съставка

Нищо не е по-хубаво от това да изпечете картофи, приготвени до съвършенство, и има лесен начин да ги направите още по-вкусни.

Какво да направите

Ключът към получаването на печени картофи хрупкави и златисти е да ги покриете с масло, тъй като това помага на външната кора бързо да се запечата и покафенее по време на готвене, за да им придаде тяхната вкусна текстура.

Тъй като често печем картофите си на доста висока температура, е хубаво да използвате масло с висока точка на горене. Маслото от авокадо е добър и здравословен избор.

Авокадото има една от най-високите точки на горене от всички масла за готвене, което означава, че картофите ще станат хрупкави, без да изгорят. Това масло също има мек, но маслен вкус, който ще допълни печените картофи, без да разваля естествения им вкус.

Ако обаче не искате да използвате масло от авокадо, просто заложете на друго растително масло (слънчогледово олио, зехтин за готвене) или животинска мазнина (свинска мас, патешка мазнина), която има висока точка на горене и вашите картофи ще излязат от фурната по-хрупкави и по-вкусни.

Как да си направите по-хрупкави печени картофи

Ще ви трябват:

600 г картофи

20 мл масло от авокадо (или друго масло или животинска мазнина по ваш избор)

половин чаена лъжичка пушен червен пипер

сол и черен пипер на вкус

подправки като нарязан див лук или копър (по желание)

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *