Продукти:
Картофи – 1кг.,
Зехтин – 3 с.л.,
Чубрица – 2 ч.л.,
Червен пипер – 1 ч.л.,
Черен пипер – 1 к.л.,
Розмарин – 1 ч.л.,
Сол – 1 ч.л.,
Приготвяне:
Избираме средно големи или по-малки картофи, по възможност еднакви по големина, обелваме ги и ги нарязваме на резени, като полумесеци. Отцеждаме ги добре в гевгир или върху кухненска хартия. Слагаме ги в голяма купа, поръсваме ги с всичките подправки, разбъркваме, така че всички картофи да се овалят в тях. Добавяме и зехтина, на тънка струйка. Отново разбъркваме добре и оставяме поне половин час да престоят, за да могат картофите да поемат аромата на подправките.
Подреждаме картофите в голяма и широка тава, постлана с хартия за печене. Печем ги в предварително загрята фурна на 190 градуса, като периодично разбъркваме. Печените картофи ще са готови след около 35 – 40 минути, познават се по златистата коричка, която се е образувала.