Картофи по селски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. картофи 
30 мл. зехтин 
1 ч.л. сол 
1 ч.л.куркума 
1 ч.л.мащерка 
1 ч.л.пушен червен пипер 
1 ч.л.лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се белят, измиват и режат на горе долу еднакви парчета. След това се подсушават с кухненска хартия. В голяма купа се смесват всички сухи подправки и се слагат картофите, объркват се хубаво и се оставят да престоят поне 20 минути. Подреждат се на един ред върху хартия за печене и се поръсват със зехтина. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *