Картофи с ориз по селски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 4 бр.
моркови – 1 бр.
лук – 1 глава
домати – 200 г пресни (може и консервирани)
сушени зеленчуци – 2 с.л. (пащърнак, чушки, моркови)
ориз – 1 ч.ч.
олио – 50 мл
бульон – 3 ч.ч. зеленчуков
червен пипер – 1 ч.л.
сол
черен пипер
лют пипер – (или 1 сушена лютива чушка)
магданоз
девесил
риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В това селско ястие присъстват два въглехидрата, но е много вкусно.

Рецептата е на моята баба, която го приготвяше често, особено в студените зимни месеци.

Чудесно си подхожда с хубава домашна туршия.

Нарежете лука и моркова и ги задушете заедно с малко вода и олиото за няколко минути, докато омекнат.

Прибавете настъргани пресни домати или такива от консерва и гответе до изпаряване на течността.

Прибавете ориза, предварително измит в няколко води и го запържете, докато стане прозрачен.

След това добавете 2 чаши горещ зеленчуков бульон или вода.

Веднага щом заври прибавете картофите, всички подправки, както и сол на вкус.

Прехвърлете ястието в дълбока тава и добавете останалата 1 чаша бульон.

Сложете картофите с ориз да се пекат в нагорещена фурна на 230 °C за 30-40 минути до абсорбиране на течността и готовност на зеленчуците.

Поднесете тази ароматна и вкусна селска гозба – картофи с ориз по селски, поръсена с магданоз и салата според сезона.

Да ви е вкусно!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *