Картофи с шунка на фурна

Необходими продукти:

– 1 кг картофи
– 1/2 кг шунка
– 200 гр кашкавал
– 3 яица

Начин на приготвяне:

Сварете 1 кг картофи, обелете ги и след като изстинат, ги настържете на едро ренде. Разстелете половината картофи в намазана с масло тавичка и ги посолете. Върху тях сложете половин кг шунка, нарязана на кубчета, и я поръсете с 3-4 лъжици настърган кашкавал. Отгоре разстелете останалите картофи ги посолете. Поръсете ястието с 2-3 лъжици масло, за­вийте го с 3 яйца, разбити с 1 чаша кисело мляко, и го опе­чете в силна фурна до зачервяване. Поднесете го с туршия или кисели краставички.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *