Катми с мляко

Необходими Съставки

брашно – 500 г

масло – 100 г

вода – 1.5 ч.ч.

прясно мляко – 1 ч.ч.

мая за хляб – 15 г

захар – 1 с.л.

сол – 1 ч.л.

жълтъци – 1 бр.

Начин на приготвяне

Претрийте маята със захарта и я разтворете във водата. Прибавете брашното и солта, забъркайте тесто, което е с консистенция на боза. Оставете го на топло да втаса.

След това с черпак сипвайте от сместа равномерен пласт върху сгорещен сач, който постоянно мажете с разтопено масло и разбития жълтък. Изпечете катмите и от двете страни до порозовяване.

Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с леко подсолена вода и я намазвате с масло.

Оставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *