Качамак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • царевичен грис 1 чаена чаша
  • сирене 100 грама
  • краве масло 30 грама
  • червен пипер 1 чаена лъжица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Слагате един литър вода в тенджера да заври. След като водата заври добавяте 1 равна чаена лъжица сол и подготвената чаена чаша царевичен грис. Бъркате непрекъснато, царевичният грис трябва да поври 3-4 минути на слаб огън.
  2. В тиган разтапяте маслото, след което добавяте червения пипер, разбърквате два-три пъти и сваляте тигана от котлона. Маслото не трябва да прегаря, защото придобива горчив вкус.
  3. В купички слагате от сварения царевичен грис, след което натрошавате малко сирене и добавяте от маслото с червения пипер. Отгоре отново слагате от царевичния грис, отново сирене, и отново масло. И качамакът е готов. Сервирайте качамака докато е още топъл.

Идеалната добавка към порция качамак е чаша айран.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *