НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- царевичен грис 1 чаена чаша
- сирене 100 грама
- краве масло 30 грама
- червен пипер 1 чаена лъжица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Слагате един литър вода в тенджера да заври. След като водата заври добавяте 1 равна чаена лъжица сол и подготвената чаена чаша царевичен грис. Бъркате непрекъснато, царевичният грис трябва да поври 3-4 минути на слаб огън.
- В тиган разтапяте маслото, след което добавяте червения пипер, разбърквате два-три пъти и сваляте тигана от котлона. Маслото не трябва да прегаря, защото придобива горчив вкус.
- В купички слагате от сварения царевичен грис, след което натрошавате малко сирене и добавяте от маслото с червения пипер. Отгоре отново слагате от царевичния грис, отново сирене, и отново масло. И качамакът е готов. Сервирайте качамака докато е още топъл.
Идеалната добавка към порция качамак е чаша айран.
loading...