Качамак

Необходими продукти:

  • царевично брашно – 400 г
  • масло – 60 г
  • олио – 1 с.л.
  • прясно мляко – 200 мл.
  • сирене – 200 г
  • сол – на вкус
  • червен пипер – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *