Топ теми

Кекс с банан

Необходими продукти:

яйца 2 броя

брашно 2 чаени чаши

захар 1 чаена чаша

кисело мляко 1 чаена чаша

олио 2/3 чаена чаша

орехи 1 чаена чаша

банан 2 броя

хлебна сода 1 чаена лъжица

бакпулвер 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Изваждате яйцата от хладилника и ги оставяте на стайна температура. След това пресявате брашното, заедно с бакпулвера и го слагате на страни.

Разбивате яйцатата заедно със захарта, добавяте олиото и отново разбивате. Прибавяте и киселото мляко, в което сте разбъркали хлебната сода, и отново разбивате. Най-добре е за разбиването да ползвате миксер или пък тел за разбиване. Така разбиването става по-лесно, а и отнема много по-малко време.

Към разбитите течни съставки малко по малко добавяте от брашното, при непрекъснато разбиване. Важно е да добавяте брашното по малко, защото в противен случай вашият кекс с банан няма да стане пухкав. Накрая добавете нарязаните на дребно банани и счуканите орехи и отново разбърквате добре, за да се разпределят равномерно в сместа.                                                                                                                                                                                                                           Изсипвате готовата смес в намазнена форма за кекс  и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако ползвате силиконова форма за кекс не е необходимо да я намазнявате предварително. Кексът е готов, когато бучвайки го с клечка за зъби тя остава суха.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *