
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 броя
- захар – 1 ч.ч.
- олио – 1/2 ч.ч.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- брашно – 2 ч.ч.
- бакпулвер – 1/2 пакетче
- ванилия – 1 пакетче
- канела – 1 ч.л.
- грозде – 250 г едри зърна, без семки
- захар – за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Последователно добавете олиото, киселото мляко, бакпулвера, ванилията, канелата (може и без) и пресятото брашно.
Разбийте добре и прехвърлете в намаслена и леко набрашнена тава. Отгоре разпределете почистените и добре подсушени гроздови семена, като може да притиснете някои надолу.
Поръсете с малко кафява захар и сложете кексът да се пече в предварително загряна умерена фурна, на около 180 градуса, за около 30-40 минути. Проверявайте готовността с клечка за зъби накрая.
loading...