Кекс с грозде

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 броя
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • бакпулвер – 1/2 пакетче
  • ванилия – 1 пакетче
  • канела – 1 ч.л.
  • грозде – 250 г едри зърна, без семки
  • захар – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Последователно добавете олиото, киселото мляко, бакпулвера, ванилията, канелата (може и без) и пресятото брашно.

Разбийте добре и прехвърлете в намаслена и леко набрашнена тава. Отгоре разпределете почистените и добре подсушени гроздови семена, като може да притиснете някои надолу.

Поръсете с малко кафява захар и сложете кексът да се пече в предварително загряна умерена фурна, на около 180 градуса, за около 30-40 минути. Проверявайте готовността с клечка за зъби накрая.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *