Кекс с какао, шоколад и орехи

Необходими продукти

  • 4 яйца
  • 200 гр. захар
  • 180 гр. брашно
  • 1 пак. бакпулвер
  • 2 с.л. какао
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 150 мл. олио
  • Масло за намазване
  • 100 гр. орехи
  • 2 пак. ванилия
  • Щипка сол
  • 80 гр. шоколад за разтапяне
  • 50 гр. краве масло

Как се приготвя

  1. В купата, чукнете яйцата. Добавете им щипка сол, ванилията и захарта, и хубаво разбъркайте. Добавете олиото и продължете с бъркането.
  2. Отделно си разбъркайте брашното с бакпулвера. Добавете ги към яйчената смес. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
  3. Половината от получената смес, отделете в друга купичка. Отделно, разбъркайте какаото с прясното мляко. След това, прибавете какаовата смес към половината от яйчената смес. разбъркайте хубаво.
  4. Включете фурната да загрява на 180 градуса!
  5. Намажете тавичката за печене с масло. Намажете дъното и стените. Изсипете първо жълтата яйчена смес, а след това и какаовата отгоре. Изчакайте 2-3 минути, за да може сместа да се нивелира и след това, сложете тавичката във фурната. Печете за около 45 минути. Времето за печене може да варира, в зависимост от самата фурна. Проверката за изпичане направете с клечка за зъби – вкарайте я и ако по нея не залепва смес, значи кекса е изпечен и може да го вадите от фурната.
  6. Изпеченият кекс обърнете в плоска чиния и го оставете настрана.
  7. На водна баня, разтопете шоколада и маслото. Щом се разтопят, прибавете орехите и разбъркайте. Излейте шоколадовата смес отгоре, върху кекса и хубаво разпределете сместа върху него! С това, правенето на кекса приключва. Разрежете и му се насладете! gotvacha.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *