В купата, чукнете яйцата. Добавете им щипка сол, ванилията и захарта, и хубаво разбъркайте. Добавете олиото и продължете с бъркането.
Отделно си разбъркайте брашното с бакпулвера. Добавете ги към яйчената смес. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Половината от получената смес, отделете в друга купичка. Отделно, разбъркайте какаото с прясното мляко. След това, прибавете какаовата смес към половината от яйчената смес. разбъркайте хубаво.
Включете фурната да загрява на 180 градуса!
Намажете тавичката за печене с масло. Намажете дъното и стените. Изсипете първо жълтата яйчена смес, а след това и какаовата отгоре. Изчакайте 2-3 минути, за да може сместа да се нивелира и след това, сложете тавичката във фурната. Печете за около 45 минути. Времето за печене може да варира, в зависимост от самата фурна. Проверката за изпичане направете с клечка за зъби – вкарайте я и ако по нея не залепва смес, значи кекса е изпечен и може да го вадите от фурната.
Изпеченият кекс обърнете в плоска чиния и го оставете настрана.
На водна баня, разтопете шоколада и маслото. Щом се разтопят, прибавете орехите и разбъркайте. Излейте шоколадовата смес отгоре, върху кекса и хубаво разпределете сместа върху него! С това, правенето на кекса приключва. Разрежете и му се насладете! gotvacha.com