НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА КРЕМ КАРАМЕЛА
- прясно мляко – 800 мл
- яйца – 5 бр
- захар – 200 г
- ЗА КЕКСОВИЯ БЛАТ
- яйца – 1 бр
- захар – 100 г
- прясно мляко – 100 г
- бакпулвер – 1 пълна ч.л.
- брашно – 100 г
- какао – 2 с.л.
- ЗА КАРАМЕЛА
- захар – 6 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо взимаме кексова форма за печене, в която сипваме захарта за карамела. След това я слагаме внимателно на котлона, като държим с ръкавица, за да не се изгорим и захарта да се разтопи.
Като се карамелизира я оставяме да изстине, а през това време приготвяме карамела. Смесваме всичките съставки в една купа и разбиваме с миксера. След като сме го разбили изчакваме карамела да изстине и да се втвърди и тогава изсипваме крем карамела.
След това приготвяме кексовата смес. Тя се приготвя в голяма купа, по най-бързия начин се сипват продуктите и се разбива с миксера. След това се изсипва внимателно върху крем карамела, само в средата, без да се разклаща. Слага се да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути, не трябва да се препича. Пече се на водна баня.
След като е готов е хубаво да се остави за около 5 часа да изстине, за да може да се извади хубаво в поднос.