НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 300 г
- тиква – 250 г обелена и почистена
- зехтин – 100 мл
- яйца – 5 бр.
- кафява захар – 220 г
- орехи – 100 г
- канела – 1 ч.л. равна
- бакпулвер – 15 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта на пухкаво кремче. Към тях прибавете зехтина, канелата и тиквата, настъргана на едро ренде.
Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения в една посока до цялостно усвояване.
Накрая сипете орехите – смляни, но не прекалено фино (или ситно скълцани).
Разбъркайте и излейте сместа в намазнена и набрашнена тавичка или форма за кекс с диаметър 28 см.
Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или до суха клечка.
Да ви е сладко!
loading...