Кекс с тиква, орехи и канела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 300 г
  • тиква – 250 г обелена и почистена
  • зехтин – 100 мл
  • яйца – 5 бр.
  • кафява захар – 220 г
  • орехи – 100 г
  • канела – 1 ч.л. равна
  • бакпулвер – 15 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта на пухкаво кремче. Към тях прибавете зехтина, канелата и тиквата, настъргана на едро ренде.

Към течната смес пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения в една посока до цялостно усвояване.

Накрая сипете орехите – смляни, но не прекалено фино (или ситно скълцани).

Разбъркайте и излейте сместа в намазнена и набрашнена тавичка или форма за кекс с диаметър 28 см.

Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или до суха клечка.

Да ви е сладко!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *