Кекс с череши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца – 2 броя
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 4 – 5 с.л.
  • лимонов сок – от 1/2 лимон
  • прясно мляко – 150 мл.
  • бакпулвер – 10 гр.
  • ванилия – 2 броя
  • какао – 2 с.л.
  • череши – 200 – 300 гр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Черешите се измиват и почистват от костилките. Слагат се в купа и към тях се прибавят 2-3 с.л. брашно и 2-3с.л. захар. Разбъркват се внимателно.

В съд се разбиват яйцата, добавя се захарта, а след това последователно с разбъркване и олиото, млякото и лимоновия сок.

Брашното се смесва с бакпулвера и ванилиите и се прибавя на части към яйчната смес. Всичко се разбърква хубаво до хомогенизиране. Отделя се 1 чаша, която се оцветява с какаото.

Кексовата форма се намаслява и в нея се изсипва светлата смес, върху нея се подреждат черешите и най-отгоре какаовата смес. Поставя се на средната скара в загрята предварително фурна.

Кекса се пече около 30-40 минути на 160-170С като се проверява с клечка за готовност – да остане суха. След като се охлади се поръсва с пудра захар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *