Кисели краставички без варене

Необходими продукти:

  • корнишони – 3 кг
  • вода – 4 литра
  • едра сол – 4 к.ч.
  • ябълков оцет – 4 с.л.
  • копър – 6 стръка пресен
  • синапено семе – 2 к.л.

Начин на приготвяне:

Измийте много добре корнишоните, почистете дръжките и подредете в два трилитрови буркана, като слагате от копъра по средата.

Измерете 4 литра вода и сипете в тенджера, сложете да заври на котлона, след което сипете солта. Оставете така да поври и да се стопи солта за около 5 минути.

Сложете да се охлади и после сипете по 2 с.л. оцет на един буркан и долейте от изстиналата солена вода но обезателно трябва да я прецедите при наливането.

Поръсете по малко синапено семе и затворете с найлонови капачки, оставете бурканите на проветриво място. gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *