
ПРОДУКТИ:
750 г брашно, 300 г краве масло (със стайна температура), 300 г шипков мармалад, 250 г пудра захар, 100 г орехи, 150 мл прясно мляко, 15 г прясна мая, 2 ванилии, 1 яйце.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Маята се разтваря в леко затопленото прясно мляко. Маслото се разбива с половината от захарта, докато се получи еднородна смес. Прибавят се яйцето и млякото с маята. Сипва се брашното и се разбърква до получаване на тесто, което се оставя да втаса. Орехите се накълцват и се разбъркват с мармалада. Тестото се разточва на лист с дебелина 3-4 мм, който се нарязва на триъгълници със страни 7-8 см. Във всеки триъгълник се поставя част от мармалада с орехи и се навиват кифлички. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 170 градуса фурна без вентилатор до златисто – около 30 минути. Останалата пудра захар се разбърква с ванилиите. Кифличките се поръсват с ароматната захар.