Киш с броколи, чери домати и сьомга

Продукти:

250 г брашно

100 г масло

1 жълтък

1/2 ч.л. сол

1 с.л. вода

300 г сьомга

1 глава броколи

100 г чери домати

4 яйца

300 г заквасена сметана

Рецепта:

Най-напред се приготвя тестото. За целта брашното (250 г), солта (1/2 ч.л.), нарязаното на кубчета масло (100 г), жълтъкът (1 бр) и водата (1 с.л.) се смесват в дълбока купа и от тях се омесва средно твърдо тесто. То се увива в готварско фолио и се поставя в хладилника за половин час.

Накъсаните на розички броколи (1 глава) се сваряват за няколко минути във вряща подсолена вода и се отцеждат. Филето от сьомга (300 г) се нарязва на парченца. Чери доматите (100 г) се измиват старателно и се подсушават.

Яйцата (4 бр) се разбиват с малко сол, черен пипер и заквасената сметана (300 г).

Тестото се разточва на кора по-голяма от диаметъра на тавата, в която ще печем киша, за да покрие не само дъното, но и стените на формата. Върху тестото се поставят броколите и рибното филе и се заливат с разбитите яйца и заквасена сметана. Отгоре се изсипват целите чери домати.

Кишът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-50 минути. Преди да се разреже, се оставя да се охлади.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *