
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 1 и ч.ч.
- масло – 140 г
- захар – 2 с.л.
- яйца – 1 бр.
- сметана – 1 с.л.
- ягоди – 400 г
- бял шоколад – 50 г
- сметана – 300 г
- ЗА ПЛЪНКАТА
- брашно – 4 с.л.
- захар – 4 с.л.
- яйца – 3 бр.
- пудра захар – 1 с.л.
- канела – 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва със захарта, яйцето и сметаната. Добавя се брашното и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 1 час.
Разточва се и се слага в намазана с мазнина тава. Набожда се с вилица и се оставя за 15 минути в хладилника. Пече се на 200 градуса до златиста коричка. Охлажда се.
Шоколадът се разтопява на водна баня и с него се маже изпеченото тесто.
Приготвя се плънка, като брашното, сметаната, захарта и жълтъците се смесват и се варят на водна баня до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Охлажда се и се добавят разбитите на сняг белтъци.
Ягодите се режат на половинки, слагат се върху тестото и се заливат със сметановата смес. Поръсват се с пудра захар, смесена с канела, и сладкишът се пече още 5 минути на 180 градуса.