Киш с ягоди и сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 1 и ч.ч.
  • масло – 140 г
  • захар – 2 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • сметана – 1 с.л.
  • ягоди – 400 г
  • бял шоколад – 50 г
  • сметана – 300 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • брашно – 4 с.л.
  • захар – 4 с.л.
  • яйца – 3 бр.
  • пудра захар – 1 с.л.
  • канела – 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва със захарта, яйцето и сметаната. Добавя се брашното и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 1 час.

Разточва се и се слага в намазана с мазнина тава. Набожда се с вилица и се оставя за 15 минути в хладилника. Пече се на 200 градуса до златиста коричка. Охлажда се.

Шоколадът се разтопява на водна баня и с него се маже изпеченото тесто.

Приготвя се плънка, като брашното, сметаната, захарта и жълтъците се смесват и се варят на водна баня до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Охлажда се и се добавят разбитите на сняг белтъци.

Ягодите се режат на половинки, слагат се върху тестото и се заливат със сметановата смес. Поръсват се с пудра захар, смесена с канела, и сладкишът се пече още 5 минути на 180 градуса.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *