НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница
- яйца – 4 бр.
- краве сирене – 400 г
- кашкавал – 50 г настърган
- сода бикарбонат – 1 щипка
- кисело мляко – 1 кофичка
- олио – 1 к.ч. зехтин
- масло – 50 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбивам яйцата с киселото мляко (в което съм сложила содата).
Добавям натрошеното сирене, кашкавала и олиото. Разбърквам сместа.
Отварям корите и взимам по две, като сипвам върху горната кора от сместа по цялата кора.
Навивам корите на руло. Така, докато запълня тавата.
С част от сместа заливам отгоре навитата баница.
Пека във фурна с вентилатор на 180 °C.
Когато класическата баница започне да придобива кафява коричка поставям по цялата и повърхност бучки масло.
loading...