Класическа баница със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница
  • яйца – 4 бр.
  • краве сирене – 400 г
  • кашкавал – 50 г настърган
  • сода бикарбонат – 1 щипка
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • олио – 1 к.ч. зехтин
  • масло – 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбивам яйцата с киселото мляко (в което съм сложила содата).

Добавям натрошеното сирене, кашкавала и олиото. Разбърквам сместа.

Отварям корите и взимам по две, като сипвам върху горната кора от сместа по цялата кора.

Навивам корите на руло. Така, докато запълня тавата.

С част от сместа заливам отгоре навитата баница.

Пека във фурна с вентилатор на 180 °C.

Когато класическата баница започне да придобива кафява коричка поставям по цялата и повърхност бучки масло.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *