
Необходими продукти:
- грис – 1 ч.ч.
- олио – 0.5 ч.ч.
- захар – 1 ч.ч.
- вода – 2 ч.ч.
- ванилия
- орехи – за поръсване
- сладко – любимото ви
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона.
В тиган нагрейте олиото и сипете гриса, разбъркайте и запържете до лека промяна на цвета.
На етапи при непрекъснато бъркане добавете сиропа и покрийте тигана с капака, оставете така за 5 минути.
След което сипете халвата в тава и след като се охлади, нарежете на парчета и поръсете със орехи, сервирайте с лъжичка от любимото ви сладко.gotvach.bg