Класическа грис халва

Необходими продукти:

  • грис – 1 ч.ч.
  • олио – 0.5 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • вода – 2 ч.ч.
  • ванилия
  • орехи – за поръсване
  • сладко – любимото ви

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона.

В тиган нагрейте олиото и сипете гриса, разбъркайте и запържете до лека промяна на цвета.

На етапи при непрекъснато бъркане добавете сиропа и покрийте тигана с капака, оставете така за 5 минути.

След което сипете халвата в тава и след като се охлади, нарежете на парчета и поръсете със орехи, сервирайте с лъжичка от любимото ви сладко.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *