Класическа рецепта за миш маш

Необходими продукти:

  • 400 г зелени чушки
  • 2 глави лук
  • 6 домата
  • 4 скилидки чесън
  • 200 г сирене
  • 8 яйца
  • 4 с.л. зехтин
  • чубрица
  • босилек

Начин на приготвяне:

Чушките (400 г) се изпичат, обелват се и се нарязват на едри парчета. Запържват се в малко зехтин за 2-3 минути. Добавя се нарязан на едро лук (2 глави) и се посолява. При необходимост се сипва още зехтин. Щом лукът омекне се добавят нарязани на едро домати (6 бр) и се задушава 5-10 минути на по-слаб огън. Добавя се нарязано на ситни кубчета или натрошено с вилица сирене (200 г). Чесънът се смила и се добавя към сместа. Щом сиренето се поразтопи и смеси добре с доматите се прибавят яйцата (8 бр) и се разбърква добре. Готви се още 5 минути. Овкусява се с чубрица, босилек и по желание магданоз.1001recepti.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *