Необходими продукти:
- 2 броя свински крачета
- 1-2 броя свински уши
- 200 г свинско месо от глава (ако не разполагате с такова, може и от друга част на животното)
- сол и черен пипер на вкус
- 3 скилидки чесън
- 2-3 с. л. оцет
Приготвяне:
loading...
- Почистете много добре свинските крака и уши. Ако имат повече четина, се препоръчва да ги опърлите, след което трябва да се остържат с нож и да се измият щателно.
- Поставете всички парчета месо в голяма тенджера за варене и залейте с вода. Варете на котлона на умерен огън за поне два часа, докато месото започне да се отделя от костите. Задължително е да премахнете образувалата се при варенето пяна.
- После извадете късовете месо да се охлаждат, след което ги нарежете на малки парченца и ги поставете в голяма тава или в малки купички.
- Прецедете бульона и залейте с него парченцата месо. Счукайте чесъна и солта в хаванчето и добавете получената смес към бульона и мръвките, като разбъркате добре. Прибавете черния пипер и оцета към тях и приберете купичките/тавата в хладилника, за да може получената пача да се желира.
- Когато ястието стегне, е напълно готово за консумация.