Класически американски палачинки

Продукти:
2 ч.ч. брашно
4 с.л. захар
4 ч.л. бакпулвер (1 пакетче)
1 ч.л. сол

2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. разтопено краве масло или олио
2 яйца

За сервиране:
Кленов сироп, течен шоколад, сладко от плодове, сметана, мед

Начин на приготвяне на американски палачинки:
Фурната се загрява на 200 градуса и се изключва. Тава се застила с хартия за печене, за да се съхраняват в нея готовите палачинки.

В купа се пресява брашното с бакпулвера и солта. Добавя се захарта. Разбърква се.
В друга купа се разбиват яйцата, добавя се олиото/маслото, разбива се, добавя се прясното мляко и отново се разбива.
Постепенно сухата смес се добавя към млечната , като се разбива с миксер.
Загрява се тефлонов тиган на котлон и се намазва с масло или олио, с помощта на салфетка. Най-прецизни американските палачинки се получават в малки тиганчета, но и хубав тиган с равно дъно върши работа.
Изсипва се на няколко места по 1/2 черпак (2-3 с.л.) от сместа и се заглажда с обратната част на лъжица, да се получат кръгове.
Американските палачинки се пекат по около 2 минути от всяка страна.
Изваждат се и се оставят на топло във фурната.
Сервират се по желание. /mycandykitchen.blogspot.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *