Класически гулаш

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо – 400 г
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
олио – 20 – 30 мл
вода – 500 мл
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на кубчета, а лукът и морковът – на ситно. Слага се олиото в тенджера, добавя се лукът и се поръсва със сол.

Непрекъснато се разбърква, след което се добавят и морковите да се задушат за около 2 мин.

Добавя се месото и леко се запечатва за около 5 мин.

Налива се вода заедно с червения пипер и се оставя гулаша да къкри на бавен огън около 1-2 часа, докато месото стане крехко.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *