
ПРОДУКТИ:
за 6 порции
400 г кайма
4 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
6 картофа
2 с.л. доматено пюре
черен пипер
2 моркова
2 с.л. брашно
чубрица
3 домата
3 с.л. олио
2 глави лук
300 мл. вода
сол
РЕЦЕПТА:
Подправете каймата (400 г) с черен пипер, кимион, чубрица и сол на вкус. Омесете добре и оформете малки кюфтета. Поставете ги във вряща подсолена вода и варете 10 минути.
Сварете, обелете картофите (6 бр) и ги нарежете на едро. Задушете ситно нарязания лук (2 глави) и счукания чесън (4 скилидки) в олиото (3 с.л.).
Прибавете нарязаните на малки кубчета моркови (2 бр), малко вода и задушете, докато омекнат. Добавете кубчетата сварени картофи и водата, и разбъркайте.
След няколко минути прибавете размитото с малко студена вода брашно (2 с.л.), червения пипер (1 с.л.), настърганите домати (3 бр) и доматеното пюре (2 с.л.).
Разбъркайте и сложете и сварените вече кюфтета. Оставете ястието да ври на слаб огън още няколко минути, докато се сгъсти.
Сервирайте кюфтета по чирпански горещи, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз и люта чушка по желание.