НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- белтъци – 3 бр.
- захар – 250 г
- орехи – 250 г смлени
- ванилия – 2 праха (4 г)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.
Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.
Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.
Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.
loading...