Класически сарми с кисело зеле, кайма и ориз

Плънката се запържва – лукът, докато стане златист в олио, добавя се каймата и се намачква, готви се още няколко минути, като се добавят малко чубрица и червен пипер.

Оризът се сварява, докато е готов и се оставя водата да се поеме и да се сгъсти. Плънката и оризът се разбъркват добре.

Зелето се измива и се разделя на листа.

Във всеки лист от киселото зеле се слагат по няколко лъжици от плънката в зависимост от големината им и листата се завиват на зелеви сарми.

Подреждат се в тенджера и се заливат вода. Зелевите сарми се варят за около 50 минути на котлон.

Когато са готови, се запържват, като в тиган се загрява олио, добавя се брашно и червен пипер, изсипва се в тенджерата със сармите.

Оставя се да заври за 5-10 мин.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *