Топ теми

Класически спагети Карбонара

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • бекон – 125 г пушен
  • спагети – 350 г
  • яйца – 3 бр.
  • зехтин – 1 с.л.
  • салвия – 4 листа
  • чесън – 1 скилидка
  • масло – 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан – 5 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия. Добавете ситно нарязания бекони сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.

Отстранете чесъна и салвията. Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона. Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона. Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *