НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- бекон – 125 г пушен
- спагети – 350 г
- яйца – 3 бр.
- зехтин – 1 с.л.
- салвия – 4 листа
- чесън – 1 скилидка
- масло – 50 г
- черен пипер
- сол
- пармезан – 5 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия. Добавете ситно нарязания бекони сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.
Отстранете чесъна и салвията. Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.
Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона. Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.
Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона. Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.
