
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кайма – 250 телешка
- лук – 1/2 глава
- чесън – 2 скилидки
- олио – 1 с.л.
- домати – 1 бр. голям, обелен и нарязан на кубчета
- тортили – 3 бр.
- ориз – 1/2 ч.ч. предварително сварен
- царевица – 4 с.л. сладка от консерва
- боб – 4 с.л. червен от консерва
- кашкавал – 4 – 5 с.л. настърган
- риган – 1 ч.л. сух
- кимион – 1 ч.л.
- пипер – 1 ч.л. червен
- пипер – 1/4 ч.л. черен
- сол – 1/2 ч.л.
- заквасена сметана – 1 с.л.
- кориандър – или магданоз (който не обича кориандър) за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете ги в загрятото олио до омекване за около 5 мин.
Добавете каймата и пържете и бъркайте, като натискате, за да направите каймата на малки трохи. Добавете ригана, кимиона, черния, червения пипер и солта. Хубаво разбъркайте.
Добавете домата, нарязан на кубчета, царевицата и боба. Гответе около 15-20 мин, докато каймата се сготви и сместа остане почти само на мазнина.
Настържете кашкавала.
Загрейте тортилите една по една в тиган на котлона. Върху всяка гореща тортила по дължина от към едната страна разпределете по една лъжица кашкавал, отгоре от плънката с кайма и от сварения ориз.
Завийте тортилите, като единия край (или дъното) свиете навътре, за да задържите от едната страна плънката. След това навийте по дължина като бурито.
По желание намажете отгоре с малко заквасена сметана и поръсете с кориандър (ако не ви е по вкуса, заменете с магданоз).
Класическото мексиканско бурито е готово.