Класическо мексиканско бурито

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кайма – 250 телешка
  • лук – 1/2 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • олио – 1 с.л.
  • домати – 1 бр. голям, обелен и нарязан на кубчета
  • тортили – 3 бр.
  • ориз – 1/2 ч.ч. предварително сварен
  • царевица – 4 с.л. сладка от консерва
  • боб – 4 с.л. червен от консерва
  • кашкавал – 4 – 5 с.л. настърган
  • риган – 1 ч.л. сух
  • кимион – 1 ч.л.
  • пипер – 1 ч.л. червен
  • пипер – 1/4 ч.л. черен
  • сол – 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана – 1 с.л.
  • кориандър – или магданоз (който не обича кориандър) за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете ги в загрятото олио до омекване за около 5 мин.

Добавете каймата и пържете и бъркайте, като натискате, за да направите каймата на малки трохи. Добавете ригана, кимиона, черния, червения пипер и солта. Хубаво разбъркайте.

Добавете домата, нарязан на кубчета, царевицата и боба. Гответе около 15-20 мин, докато каймата се сготви и сместа остане почти само на мазнина.

Настържете кашкавала.

Загрейте тортилите една по една в тиган на котлона. Върху всяка гореща тортила по дължина от към едната страна разпределете по една лъжица кашкавал, отгоре от плънката с кайма и от сварения ориз.

Завийте тортилите, като единия край (или дъното) свиете навътре, за да задържите от едната страна плънката. След това навийте по дължина като бурито.

По желание намажете отгоре с малко заквасена сметана и поръсете с кориандър (ако не ви е по вкуса, заменете с магданоз).

Класическото мексиканско бурито е готово.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *