Топ теми

Класическо пиле пълнено с ориз и гъби

Необходими продукти:

  • пиле – 1000 – 1200 г. охладено
  • ориз – 1 ч.ч.
  • гъби – 200 г.
  • зелен лук – 1 връзка
  • зеленчуков бульон – 1 кубче
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • майонеза – 4 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер – 1 ч.л. млян

Начин на приготвяне:

Задушете нарязаният лук в сгорещена мазнина. Добавете измитите и нарязани гъби /ако са малки, ги оставете цели/.

Сложете изчистения и измит ориз и го смесете с останалите продукти. При непрекъснато бъркане, гответе докато ориза се избистри.

Добавете около 1 1/2 ч.ч. вода. Добавете солта и кубчето бульон. Дръпнете плънката от котлона и оставете да изстине за около 10 минути.

Напълнете измитото и почистено пиле и го сложете в подходящ съд за печене. Намажете го с майонезата и червения пипер.

Печете на 180 градуса около 1 час до златист загар. Поръсете с черен пипер.

Сервирайте готовото пълнено пиле с подходяща салата.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *