
Необходими продукти:
- пиле – 1000 – 1200 г. охладено
- ориз – 1 ч.ч.
- гъби – 200 г.
- зелен лук – 1 връзка
- зеленчуков бульон – 1 кубче
- олио – 1/2 ч.ч.
- майонеза – 4 с.л.
- червен пипер – 1 с.л.
- сол
- черен пипер – 1 ч.л. млян
Начин на приготвяне:
Задушете нарязаният лук в сгорещена мазнина. Добавете измитите и нарязани гъби /ако са малки, ги оставете цели/.
Сложете изчистения и измит ориз и го смесете с останалите продукти. При непрекъснато бъркане, гответе докато ориза се избистри.
Добавете около 1 1/2 ч.ч. вода. Добавете солта и кубчето бульон. Дръпнете плънката от котлона и оставете да изстине за около 10 минути.
Напълнете измитото и почистено пиле и го сложете в подходящ съд за печене. Намажете го с майонезата и червения пипер.
Печете на 180 градуса около 1 час до златист загар. Поръсете с черен пипер.
Сервирайте готовото пълнено пиле с подходяща салата.gotvach.bg