
Съставки
4 броя яйца
3 с.л. пудра захар
125 г брашно
300 мл сметана
200 мл прясно мляко
600 г грозде
40 г масло
1 щипка сол
за гарниране:
1 кутия сладолед
100 г орехи
Начин на приготвяне
- В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.
-
Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.
-
Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.
-
Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.
-
Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки.