Кметът на Белица започва разследване на директорката на детската градина, лишила персонала от допълнително трудово възнаграждение

Директорката на общинската детска градина в Белица Джамфис Къшева самоволно е лишила през миналата година персонала от полагаемите им се допълнителни трудови възнаграждения, определени с наредби на Министерството на образованието, включващи диференцирано заплащане на учителите, добавките за Коледа,на стр.
24-и май и 15-и септември, както и задължителното работно облекло.
Този сигнал е препратен от корупционната комисия на кмета на община Белица Радослав Ревански за преценка действията на Къшева по компетентност с нареждане веднага след това Ревански да върне отговор в София какво е предприел спрямо служителката, за да може комисията, която е независим специализиран постоянно действащ държавен орган, да се отчете пред Народното събрание. Цялата административна преписка по случая пък бе изпратена завчера на Окръжна прокуратура – Благоевград с оглед преценка на държавното обвинение дали иска да реализира правомощията си по чл. 76, ал. 2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, тоест да прецени дали иска да протестира в съда решението на корупционната комисия, която остави без последствия казуса и го прехвърли в ръцете на Ревански.
Оплакването срещу Джамфис Къшева е само част от обширен сигнал, в който са замесени още Радослав Ревански и заместник-кметът по хуманитарните дейности Сабит Гагъм. За 46-годишния Гагъм жалбоподателят твърди, че е вуйчо на Ревански, който го назначил за свой заместник веднага след като бе избран за кмет на общината. Проверката доказала, че действително Гагъм, който работи в общината от 1999 г., е получил назначение като заместник-кмет още през ноември 2015 г., дни след местните избори, но той няма никакви роднински връзки с Ревански.
Р. Ревански разбра от нас за разпоредбите на корупционната комисия да проучи действията на Джамфис Къшева и беше категоричен, че веднага след като се запознае с решението, ще изиска обяснения от дамата и ще съобрази по-нататъшните си действия със законовата уредба.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *