Ковид отделението в Дупница пълно, настаняват тежко болните в ортопедия

Ковид отделението в общинската болница в Дупница е пълно, вече се настаняват новозаразени и в ортопедично отделение.

Както struma.bg писа, вчера следобед починаха мъж на 68 г. и жена на 75 г. от Дупница. Те са били с придружаващи заболявания, интубирани са, но са загубили битката с опасния вирус.

В Ковид отделението са настанени 14 заразени. Тежко болните се настаняват в ортопедично отделение, където е монтирана необходимата апаратура за обдишване и интубация.

Репортер на „Струма“ поиска справка от РЗИ – Кюстендил колко лекари в областта имат специалност „инфекционист“, но от там съобщиха, че нямат данни и ни препратиха към Областния кризисен щаб.

Председателят на Българския лекарски съюз в Кюстендилска област д-р Красимир Панчев даде точна информация: „В областта има само 4-ма инфекционисти – д-р Райничка Сапаревска, която работи в РЗИ – Дупница, д-р Милка Богоева, д-р Росица Панчева, която работи в частната болница, и д-р Елена Евтимова. Коронавирус в леки форми може да се лекува от лекари, които не са специалисти в тази област. Само тежките случаи се лекуват от специалисти“, заяви д-р Кр. Панчев.

В Ковид отделението като инфекционист работи 81-годишната д-р Милка Богоева. Тя е на предна линия в битката с коварната зараза. Въпреки възрастта си д-р Богоева е жизнена и енергична за годините си. В момента само тя и д-р Зарова, която е пулмолог, лекуват заразените с вируса в болницата в Дупница.

Както „Струма“ писа, д-р Елена Евтимова напусна отделението за лечение на коронавирус в общинската болница преди около 2 м. и започна работа в Спешен център – Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *