Кодрит Кадир

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА КАРАМЕЛА
  • прясно мляко – 800 мл
  • яйца – 5 броя
  • захар – 200 г
  • ванилия – 1 пакетче
  • ЗА КЕКСА
  • яйца – 2 брой
  • захар – 100 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • масло – 100 мл растително
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • брашно – 100 г
  • какао – 2 ч.л
  • прясно мляко – малко, за сиропиране
  • захар – 5 с.л. за карамелизиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Продуктите са за тавичка с диаметър около 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно. Не се притеснявайте ако потъне – в последствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с около 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за около 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира силно, защото кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е готов. Сладкишът Кодрит Кадир оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По желание поднесете със захаросани плодове.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *