Козуначени кифлички

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 300 г
  • масло – 80 г
  • олио – 80 г
  • прясно мляко – 250 мл
  • прясна мая – 42 г
  • брашно – 1 кг
  • лимони – кора от 1 бр.
  • ванилия – 2 бр.
  • сол – 1 ч.л. равна
  • ПЛЪНКА
  • течен шоколад – 200 г
  • ябълков пестил – 200 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Разтворете маята в 100 мл затоплено прясно мляко и 1 с.л. захар.

Изсипете сместа в кладенчето и оставете така за 15 минути да шупне маята. Разбийте яйцата и ги сипете при втасалата мая и прибавете разтопеното масло, олиото и солта.

Разтопете захарта в останалото мляко и ги добавете, прибавете ванилийките и настърганата лимонова кора, замесете меко тесто. Намазнете купа, поставете тестото и покрийте със стреч фолио и чиста кърпа, оставете да втаса.

Втасалото тесто обезвъздушете с притискане с пръсти. Разделете го на две топки, разтворете топките първо с пръсти, а после леко с точилката на кори, нарежете корите на 12 триъгълника.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *