НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 бр.
- захар – 70 г
- прясно мляко – 180 мл
- мая – 1 пакет суха
- масло – 50 г
- брашно – 500 г
- ванилия
- течен шоколад – 4 с л
- лешници – по желание смлени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В топло прясно мляко се разбърква маята с 1 с.л. захар и оставяме да бухне.
От яйцата се отделя половин жълтък за намазване отгоре.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с течен шоколад и навиваме на руло.
С нож се реже на дебели шайби, нареждат се в намаслени форми за мъфини от големите по 6 гнезда.
Оставяме да почине, докато удвой обема си.
Намазват се с разбития с малко олио жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.
loading...