Козуначени мъфини с течен шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 70 г
  • прясно мляко – 180 мл
  • мая – 1 пакет суха
  • масло – 50 г
  • брашно – 500 г
  • ванилия
  • течен шоколад – 4 с л
  • лешници – по желание смлени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В топло прясно мляко се разбърква маята с 1 с.л. захар и оставяме да бухне.

От яйцата се отделя половин жълтък за намазване отгоре.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с течен шоколад и навиваме на руло.

С нож се реже на дебели шайби, нареждат се в намаслени форми за мъфини от големите по 6 гнезда.

Оставяме да почине, докато удвой обема си.

Намазват се с разбития с малко олио жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *