Козуначен пудинг

Необходими продукти:

За тава с размер приблизително 35 х 25 см ще ви трябват:

  • 500 – 600 г козунак
  • 50 г масло
  • 30 – 40 мл тъмен ром или портокалов ликьор
  • 600 мл прясно мляко
  • 600 мл сметана /масленост поне 30%/
  • 4 яйца
  • 125 г захар
  • натрошен шоколад или ядки по желание
  • за аромат може да сложите пръчка канела, ванилия или лимонова кора

Необходими продукти:

1. Нарежете козунака на филии с дебелина около 1.5 см. Разполовете ги, за да станат на триъгълници.
2. Загрейте млякото, сметаната, захарта и пръчка канела.
3. Разбийте яйцата с тел в голяма купа.
4. Залейте ги с горещата млечна смес при постоянно бъркане.
5. Намажете тавата с разтопено масло. Подредете козунака, напръскайте го с останалото масло и ром.
6. По желание може да сложите парченца шоколад или ядки и залейте с млечната смес. Оставете козунака да попие добре поне 15 – 20 минути.
7. Изпечете във фурната на водна баня за около 30 – 40 минути на 165 градуса. Оставете да се охлади преди да нарежете.gotvenezanachinaeshti.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *