Продукти:
300 мл. прясно мляко
200 мл. кокосово мляко
250 г брашно
3 яйца
80 г кокосови стърготини
1 с.л. масло
1 ч.л. ванилия
1 щип. сол
Рецепта:
От двата вида прясно мляко, яйцата (3 бр), брашното (250 г), разтопеното масло (1 с.л.), ванилията (1 ч.л.) и солта (1 щип.) се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. Към него се добавят кокосовите стърготини (80 г) и се разбърква много добре. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки. Могат да се сервират поръсени с пудра захар, полети с течен шоколад и гарнирани с пресни ягоди или друг плод. Те са чудесна закуска и се правят лесно. Тънкостта на вкусните палачинки е в добре разбитото с миксер тесто, в което няма бучки, в добавената супена лъжица разтопено масло, благодарение на което палачинките не залепват и се отделят с лекота от повърхността на тефлоновия тиган, а също и в краткото време на котлона, така че да не загорят