НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
коприва – 2 шепи
лапад – 1/2 връзка
киселец – 1/2 връзка
пресен лук – 1 връзка
олио – 3 с.л.
сол
чер пипер
джоджен
ориз – 1 ч.ч.
ЗАЛИВКА
яйца – 4 бр.
кисело мляко – 200 г
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Копривата се измива и попарва. Веднага се прехвърля в студена вода.
След това се реже на ситно. Нарязват се на дребно, лападът, киселец, лук, измивам и ги нарязвам.
Смесвам зелениите с ориз, сол, чер пипер и джоджен.
Добавям олиото и заливам всичко това в тавата с три чаши вода.
Печем ориза на умерена фурна 180 °C до готовност.
Яйцата се разбиват с щипка сол и киселото мляко и с тази смес заливам ориза и зелениите.
Запичам само отгоре до желан загар копривата и зелении със заливка на фурна!
Сервирам с кисело мляко ориза с коприва!
loading...