Копринени възглавници за здрава коса

Накъсването на косата е често срещан проблем, който може да засегне всички независимо от възрастта или типа коса. То може да се дължи на различни фактори, като агресивно разресване, топлинна обработка, неправилна грижа и дори на начина, по който спим. Ето няколко ефективни съвета за поддържане накосата и значението на копринените калъфки за възглавници.

Шампоаните и балсамите, които съдържат хидратиращи и подхранващи съставки като кератин, биотин и арганово масло, могат значително да подобрят здравето на косата. Избягвайте продукти с агресивни сулфати и алкохоли, които могат да я изсушат.
Агресивното разресване на мокра коса може да доведе до сериозно накъсване. Вместо това използвайте гребен с широки зъби или четка с меки влакна. Започнете от краищата и постепенно се придвижвайте нагоре към корените, за да избегнете оплитане и дърпане.

Честото използване на сешоари, преси и маши за коса може да доведе до накъсване и увреждане. Опитайте се да ограничите топлинната обработка и винаги използвайте термозащитни спрейове преди стайлинг. Ако е възможно, оставете косата да изсъхне естествено и използвайте по-нежни методи за оформяне.
Редовното използване на хидратиращи маски и масла може да предотврати изсушаването и накъсването. Кокосовото масло, аргановото масло и маслото от жожоба са отлични избори за дълбока хидратация и подхранване.

Един от най-ефикаснитеначини за предотвратяване на накъсването на косата е използването на копринени калъфки за възглавници. Коприната е гладка и нежна материя, която намалява триенето между косата и калъфката по време на сън. Това означава по-малко заплитане и накъсване на косата. Освен това коприната не абсорбира естествените масла от косата, както правят памучните калъфки, което помага да се запазят влагата и блясъкът.Ретро.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *