Кошмарен инцидент! Енергетик от Благоевград пострада тежко от токов удар

Служител на Енергийния системен оператор /ЕСО/ в Благоевград пострада тежко по време на работа. 58-годишният С. Янкулов е поразен от токов удар, има травма на таза и е приет в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът станал вчера сутринта в Банско.

Пострадалият, който е елспециалист по поддръжка и ремонт на преносната електрическа мрежа, работил на вишка на обект с високо напрежение. Обстоятелствата, при които е пострадал от токовия удар, се изясняват. Най-вероятно се е получила индукция на ток, защото по същото време високото напрежение е било изключено. При поразяването от тока мъжът паднал и счупил таза си. На място му е оказана първа помощ и с линейка е транспортиран до благоевградската болница.

Животът на пациента е извън опасност, остава за интензивно лечение в реанимация, под постоянен мониторен контрол на жизнените показатели, за да се изключат усложнения от токовия удар, каза началникът на ортопедия д-р Стоян Папочиев, който временно замества болничния директор д-р Митев.

При направените изследвания е установена травма, счупено крило на илиачна кост, на този етап не се налага оперативно лечение, поясни д-р Папочиев.

За инцидента са информирани служители на полицията и Инспекция по труда в Пиринско.

Извършваме проверка по случая, колеги са на мястото, служителят е на ЕСО, има трудов договор и опит в работата, каза юрисконсултът на Инспекция по труда – Благоевград Екатерина Портокалска. Тя уточни, че обстоятелствата около това как служителят е паднал вътре във вишката и се наранил се изясняват. Проверката по случая продължава.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *