Необходими продукти:
400 г телешка кайма
подправки – черен пипер, сол
1 с.л. масло
1 с.л. галета
50 г спанак
1 с.л. масло
50 г сирене
1-2 скилидки чесън
4 малки яйца
Начин на приготвяне:
Каймата се овкусява с подправки по избор – сол, черен пипер.
Подготвят се малки огнеупорни купички като се намазват с масло и поръсват с галета.
Каймата се разстила в купичките като се оформя като кошничка.
Пече се на 200 С за около 15 мин. до зачервяване.
Спанака се реже и задушава в 1 с.л. масло за много кратко. Прибавя се сиренето и намачкания чесън и се обърква.
Изпечените кошнички от кайма се пълнят със спаначната смес . Отгоре се чуква едно малко яйце.
loading...