
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- гъби – 25 г, сушени, манатарки
- вода – 2 ч.ч.(500), топла
- лук – 1 глава, на ситно
- зехтин – 4 с.л.
- печурки – 500 г, нарязани
- бульон – 1 л, зеленчуков
- сметана – 4 с.л.
- сол – на вкус
- черен пипер – на вкус
- крутони – за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сушените манатарки се киснат около 20 мин. в топла вода. Лукът се запържва и се добавят печурките около 5 мин. Прибавя се зеленчуковият бульон и сушените гъби, заедно с водата им.
Оставя се да заври около 30 мин., след което се блендира до получаването на гладка смес.
Връща се сместа в тигана, като се добавя сметаната и се подправя със солта и черният пипер. Поднася се с крутоните.