Кремсупа от гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • гъби – 25 г, сушени, манатарки
  • вода – 2 ч.ч.(500), топла
  • лук – 1 глава, на ситно
  • зехтин – 4 с.л.
  • печурки – 500 г, нарязани
  • бульон – 1 л, зеленчуков
  • сметана – 4 с.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • крутони – за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сушените манатарки се киснат около 20 мин. в топла вода. Лукът се запържва и се добавят печурките около 5 мин. Прибавя се зеленчуковият бульон и сушените гъби, заедно с водата им.

Оставя се да заври около 30 мин., след което се блендира до получаването на гладка смес.

Връща се сместа в тигана, като се добавя сметаната и се подправя със солта и черният пипер. Поднася се с крутоните.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *