НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
зехтин – 5 с.л.
лук – 1 глава
чесън – 2 скилидки
моркови – 2 бр.
картофи – 3 бр.
тиквички – 2 бр.
сол
черен пипер
мащерка – прясна
девесил – щипка
сметана – 150 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За перфектната кремсупа с тиквички тенджера слагаме 5 с.л. зехтин.
Добавяме ситно нарязани 1 глава лук, 2 скилидки чесън и 2 моркова. Задушаваме зеленчуците за 5-6 минути.
Добавяме едро нарязани 3 картофа и 2 тиквички (не белени).
Заливаме с литър и половина гореща вода (може да добавите кубче зеленчуков бульон).
Овкусяваме със сол, черен пипер, прясна мащерка и щипка девесил.
Варим до напълно сваряване на зеленчуците.
Махаме от котлона и пасираме. Добавяме 150 мл млечна сметана, връщаме отново на котлона и готвим още 2-3 минути.
Сервираме кремсупата с тиквички в купички с крутони и люто чили.
