Крем Дипломат

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 6 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • брашно – 6 с.л.
  • прясно мляко – 1 л
  • желатин – 30 г
  • лимонова кора
  • ванилия – 2 бр.
  • какао – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Към белтъците се добавя захарта, брашното, млякото, разбърква се и се вари до сгъстяване.

Добавяме желатина. Оставя се да изстине като се разбърква, за да не хване коричка.

Добавя се ванилията. Белтъците се разбиват и добавят към крема. Отделяме половината и добавяме какао. В крема добавяме лимонова кора.

В мокра кексова форма наливаме крема, а после отгоре и какаовия крем. Оставя се в хладилник да замръзне.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *