Крем пита „Наполеон“

Необходими продукти:
500 г бутер тесто

за крема:
3 яйца
70 г пшенично натурално нишесте
900 мл прясно мляко
захар на вкус
ванилия
30 г краве масло

Разрязваме бутер тестото на две равни части, които надупчваме по повърхността с вилица.Печем ги в намаслена тава ( аз използвах тази, която е към фурната) в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти или за около 20-25 минути.След като са готови, ги изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат.Приготвяме крема, за който трябва да загреем млякото на котлона.Отделяме белтъците от жълтъците на яйцата.Разбъркваме жълтъците. Отделно разтваряме нишестето, според указанието на опаковката. Аз го разтворих със 100 мл вода и го прибавих към жълтъците.Към прясното мляко прибавяме захарта. Количеството е на вкус – колкото искаме да ни е сладко, толкова и слагаме, но не трябва да прекаляваме, защото белтъците разбиваме на сняг с още малко захар (около 4 с.л.). Когато млякото кипне, добавяме сместа от жълтъци и нишесте. Кремът мигновено се сгъстява. Ароматизираме го с ванилия.Махаме го от котлона и го оставяме да изстине за кратко. След това прибавяме на няколко части разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и за финал добавяме малко масло за аромат.Поставяме едната платка в подходящ поднос или чиния и я пълним с крема, с помощта на шприц. Тъй като е куха отвътре, това става много лесно. Намазваме я с крем и отгоре, а върху нея поставяме другата платка, която също пълним по същия начин. Може да завършим отново с крем или да украсим по подходящ начин.Оставяме десертът да отлежи поне за 2 часа 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *