Продукти
500 г карфиол, накъсан на розички
200 г картофи
1 глава кромид лук
2 стръка, крехки целина
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
2 с.л. олио
150 г бяло саламурено сирене
150 мл прясно мляко
бял пипер
сол
Начин на приготвяне
Загрейте в тенджера маслото и олиото. Добавете нарязаните на ситно лук и целина и ги задушете до омекване. Налейте 1 л гореща вода и сипете нарязаните на малки кубчета картофи и накъсания на малки розички карфиол. Варете зеленчуците около 20 мин. и подправете със сол и бял пипер на вкус.
Отстранете от котлона и натрошете вътре сиренето. Пасирайте супата и налейте млякото. Пасирайте отново, за да се смесят напълно и загрейте отново за кратко.
loading...